# Megosztás és meghívás

Oszd meg a Busy/Free naptáradat három koppintással az Apple Naptár appjában, hívj meg valakit a Kontaktokból, és lásd őt, amint ő is megoszt.

Az Alto Calendar az Apple saját naptármegosztását használja. Semmi sem megy át a mi szerverünkön: akivel megosztod, a saját Naptár appjában látja a Busy/Free naptáradat, és az Alto Calendarban is, ha megvan neki.

## Három koppintás a Naptár appban

1. **Keresd meg a naptáradat** a Naptár app naptárlistájában.
2. **Add hozzá, akiket szeretnél**: koppints a Személy hozzáadása elemre a Megosztva rész alatt, és írd be az e-mail-címét.
3. **Aztán kapcsold ki a Szerkesztés engedélyezése beállítást**, így látják az idődet, de soha nem módosíthatják.

## Meghívás a Kontaktokból

Válassz valakit a Kontaktokból, és az Alto Calendar kimásolja az e-mail-címét, majd megnyitja a Naptárat egy üzenettel, amelyet elküldhetsz neki. Az üzenetben benne van az e-mail-címed, csak erre van szüksége ahhoz, hogy ő is megossza a sajátját.

## Ha ő is megosztja

A megosztás egyirányú. A másik fél látni fogja, mikor érsz rá, te pedig akkor látod őt, ha ő is megosztja a saját naptárát. Az Alto Calendar szól, amikor ez megtörténik.

Ha valaki már megosztja veled az idejét, az Alto Calendar megtalálja, és felajánlja, hogy te is oszd meg a sajátodat: te látod, mikor elfoglalt, ő pedig látja, mikor érsz rá, amint megosztod a tiédet.

## Kivel osztod meg

Egy személlyel ingyen megoszthatod. A [Pro](/hu/pricing) mindenkit mutat, aki megosztja veled az idejét: a párodat, a családot és a barátokat, nem csak egy embert.

Source: https://altocalendar.com/hu/sharing